menu GSK
menu

Putovanje kroz
bolest desni

Skrolujte da saznate više

KRVARENJE DESNI

Zdrave desni ne krvare, tako da ako primetite krv prilikom pranja zube ili čišćenja koncem, to može biti simptom bolesti desni.

Saznajte više

KRVARENJE DESNI

Krvarenje desni može biti prouzrokovano plakom, slojem bakterija koje se konstantno nagomilavaju oko, na i između zuba.

Ako ne uklonite ove bakterije, to može prouzrokovati iritaciju i krvarenje desni. Tragovi krvi prilikom pranja zuba mogu biti rani simptom gingivitisa i prva faza putovanja kroz bolest desni koje se može dodatno pogoršati, i izazvati zadah iz usta, upalu ili povlačenje desni i, na kraju, gubitak zuba.

VIŠE INFORMACIJA

ZADAH IZ USTA

Zadah iz usta, ili halitosis, može imati različite uzroke, ali može biti i rani simptom koji ukazuje na bolest desni.

SAZNAJTE VIŠE

ZADAH IZ USTA

Nagomilavanje bakterija plaka je jedan od glavnih uzroka krvarenja desni a takođe može da prouzrokuje zadah iz usta. Dok plak razlaže čestice hrane u vašim ustima, ona može ispustiti gas neprijatnog mirisa.

To dovodi do pojave zadaha iz usta, što može izazvati neprijatnost a takođe može biti rani simptom bolesti desni.

VIŠE INFORMACIJA

OTEČENE DESNI

Otečene ili upaljene desni mogu biti crvene i naduvene, i mogu predstavljati rani simptom bolesti desni.

SAZNAJTE VIŠE

OTEČENE DESNI

Najčešći uzrok otečenih ili upaljenih desni jesu bakterije plaka koje se nagomilavaju na, oko i između vaših zuba. Ukoliko ne uklonite bakterije, obično pranjem zuba, one mogu prouzrokovati upalu desni oko zuba. Vremenom, upala se može proširiti na prostor u kojem se nalazi zub, pa čak i dovesti do ozbiljne bolesti desni.

VIŠE INFORMACIJA

POVLAČANJE DESNI

Povlačenje desni se polako ispoljava kada se vaše desni povlače od zuba, i ako ne reagujete, to može ostaviti koren zuba izloženim spoljnim nadražajima.

SAZNAJTE VIŠE

POVLAČANJE DESNI

Jedan od prvih simptoma povlačenja desni može biti osetljivost zuba, ali takođe možete primetiti da zub izgleda duže od ostalih zuba, ili da vaše desni izgledaju drugačije.

Iako predstavlja običan stomatološki problem, povlačenje desni ne treba ignorisati budući da može biti simptom bolesti desni.

VIŠE INFORMACIJA

GUBITAK ZUBA

Gubitak zuba može biti prouzrokovan jednim od najtežih oblika bolesti desni, poznatijem kao periodontitis.

SAZNAJTE VIŠE

GUBITAK ZUBA

Periodontitis predstavlja infekciju tkiva, ligamenata i kosti koje okružuju vaše zube i služe im kao podrška. Može se ispoljiti kada simptomi kao što je krvarenje desni usled gingivitisa ostanu nelečeni.

Periodontitis se ne može vratiti unazad i može prouzrokovati gubitak zuba, zbog čega je od ključnog značaja da lečite njegove rane simptome kako ne biste dozvolili da situacija izmakne kontroli, kao i da se konsultujete sa vašim stomatologom kada su u pitanju problemi sa desnima.

VIŠE INFORMACIJA

ZAUSTAVITE
OVO PUTOVANJE

parodontax® je specijalno formulisana pasta za zube sa fluoridom koja je 4x efikasnija od obične paste za zube u uklanjanju glavnog uzroka krvarenja desni. Fizičkim sprečavanjem nagomilavanja bakterija plaka duž linije desni, ona stvara dobar kontakt između desni i zuba.

*Osim verzija koje sadrže <62% bikarbonata.

POGLEDAJTE PROIZVODE

ZAUSTAVITE
OVO PUTOVANJE

Kada je koristite dva puta dnevno, parodontax® pasta za zube klinički dokazano pomaže u sprečavanju krvarenja desni. Takođe pomaže u jačanju gleđi, pri čemu održava zdravlje i čistoću zuba, kao i svež dah.Upotpunite vašu oralnu negu i svakodnevnu rutinu uz parodontax® tečnost za ispiranje usta i parodontax® četkicu za zube. Saznajte više o tome kako parodontax® može da vam pomogne da zaustavite putovanje kroz bolest desni ovde.

*Osim verzija koje sadrže <62% bikarbonata. Lokalna tržišta da prilagode podatke.

SKROLUJTE
DA SAZNATE VIŠE
SAZNAJTE VIŠE SLEDEĆA FAZA
JE NEPRIJATAN ZADAH
SAZNAJTE VIŠE SLEDEĆA FAZA
SU OTEČENE DESNI
SAZNAJTE VIŠE SLEDEĆA FAZA
JE POVLAČENJE DESNI
SAZNAJTE VIŠE POSLEDNJA FAZA
JE GUBITAK ZUBA
SAZNAJTE VIŠE Zaustavite
ovo putovanje