menu GSK logo

Često postavljana pitanja u vezi sa pastom za zube parodontax®

Često postavljana pitanja u vezi sa pastom za zube parodontax®

Šta je parodontax® zubna pasta?

Zdrave desni ne krvare. Ako pljujete krv prilikom pranja zuba ili čišćenja koncem, to može biti simptom bolesti desni. parodontax® je zubna pasta su fluoridom koja klinički dokazano sprečava krvarenje desni. Koristite parodontax® zubnu pastu svakog dana kako biste održali zdravlje vaših desni, čvrstinu zuba i svež dah.

* Izuzetak je parodontax® Fluoride Free

Kako parodontax® zubna pasta deluje?

Bakterije plaka se konstantno nagomilavaju na, oko i između vaših zuba. Ako ne uklonite bakterije, one mogu iritirati desni i prouzrokovati crvenilo, otok i krvarenje (gingivitis). Ako se ne leči, ovaj problem može postati ozbiljniji i prouzrokovati halitosis, povlačenje desni i ozbiljnije bolesti desni.

Za razliku od obične zubne paste, parodontax® ima specijalnu formulaciju sa natrijum-bikarbonatom. Dok perete zube, on prodire u sloj bakterija plaka i na taj način olakšava njihovo uklanjanje.

Fizičkim uklanjanjem bakterija plaka duž linije desni, parodontax® zubna pasta stvara čvrstu vezu između desni i zuba, što je čini 4x efikasnijom od obične zubne paste u uklanjanju glavnog uzroka krvarenja desni.**

**Ne može se pripisati parodontax® Whitening zubnoj pasti.

Kako da koristim parodontax® zubnu pastu?

Perite zube dva puta dnevno, a ne više od tri puta, smanjite gutanje paste na minimum i ispljunite. Nije pogodno za decu mlađu od 12 godina.

Kakav ukus ima parodontax® zubna pasta?

parodontax® zubna pasta sadrži natrijum-bikarbonat koji pomaže u uklanjanju plaka i čisti vaša usta, a takođe sadrži i kombinaciju biljnih ekstrakata koji joj daju jedinstven ukus*. Nekim ljudima je neophodno određeno vreme da se naviknu na ukus, ali ubrzo se svi pacijenti naviknu na zubnu pastu i uživaju u osećaju čistoće koji ona pruža.

Da li parodontax® zubna pasta sadrži fluorid?

Da. parodontax® Fluoride, Extra Fresh i Whitening zubne paste sadrže 1400ppm fluorida. parodontax® Ultra Clean zubna pasta sadrži 1450ppm fluorida. Međutim, parodontax® Classic zubna pasta ne sadrži fluorid.

Ko bi trebalo da koristi parodontax® zubnu pastu?

parodontax® zubna pasta je napravljena za ljude čije desni krvare, ili čije desni su podložne krvarenju. Ona pomaže u sprečavanju krvarenja desni i takođe pruža sve koristi zubne paste sa fluoridom, pružajući zaštitu od karijesa, zaštitu desni i svež dah.

Koji su sastojci parodontax® zubne paste?

Glavni sastojci parodontax® zubne paste za svakodnevnu upotrebu su natrijum-bikarbonat i natrijum-fluorid.

Da li deca mogu da koriste parodontax® zubnu pastu?

Ne, parodontax® zubna pasta nije pogodna za decu mlađu od 12 godina.

Koje su prednosti parodontax® četkice za zube?

parodontax® četkica za zube je specijalno dizajnirana tako da olakša pranje zuba i spreči pojavu problema sa desnima. Sa malom glavom i mekanim, dvostrukim vlaknima, ona nežno deluje na vaše desni ali efikasno uklanja plak, jedan og glavnih uzroka bolesti desni. Ona ima dršku ergonomičnog oblika koja vam obezbeđuje čvrsto držanje tokom pranja zuba, a na poleđini glave četkice je mekani čistač za jezik.

Šta je parodontax® tečnost za ispiranje usta?

parodontax® tečnost za ispiranje usta je tečnost sa specijalnom formulacijom koja pomaže u sprečavanju bolesti desni, kada se koristi kao dodatak uz pranje zuba dva puta dnevno. Klinički dokazana formula pomaže u uklanjanju plaka i sprečava dalje nagomilavanje kako bi zaštitila zdravlje vaših desni. Ona sadrži fluorid, jača zube i sprečava karijes, i smanjuje prisutnost bakterija koje izazivaju zadah iz usta. Koristite dva puta dnevno uz parodontax® zubnu pastu.

Kako da koristim parodontax® tečnost za ispiranje usta?

Koristite dva puta dnevno. Isperite sa 10ml tečnosti jedan minut i onda ispljunite. Ne gutajte tečnost i ne ispirajte vodom. Ne pijte iz flašice. Nemojte koristiti ako je plastični omotač oštećen ili nedostaje.

Da li parodontax® tečnost za ispiranje usta sadrži alkohol?

Ne, parodontax® tečnost za ispiranje usta ne sadrži alkohol.

Koji su sastojci parodontax® tečnosti za ispiranje usta?

parodontax® tečnost za ispiranje usta sadrži 250 ppm fluorida koji sprečava pojavu karijesa, kao i malu koncentraciju hlorheksidin-diglukonata koji smanjuje nagomilavanje plaka.

**Ne može se primeniti na parodontax® Whitening.

Da li previše agresivno pranje zuba može prouzrokovati krvarenje desni?

Glavni uzrok krvarenja desni jeste nagomilavanje plaka duž linije desni. Najbolji način za uklanjanje plaka je pranje zuba dva puta dnevno parodontax® zubnom pastom.

Kako da znam da li treba da koristim parodontax® zubnu pastu?

parodontax® je napravljen za ljude čije desni krvare, ili čije desni su podložne krvarenju. Međutim, ona ima sve prednosti obične zubne paste sa fluoridom tako da može predstavljati bitan deo u održavanju oralne higijene, održavajući čvrstinu zuba, zdravlje desni i svež dah.