menu GSK logo

Zadah iz usta I bolest desni: šta treba da znate

Zadah iz usta I bolest desni: šta treba da znate

Šta je halitosis?
Halitosis je medicinski termin za zadah iz usta, a postoje mnogi razlozi zbog kojih se on ispoljava kod ljudi. Oni mogu varirati od vrste hrane koju jedemo i tečnosti koje pijemo, do toga koliko vodimo računa o nezi zuba i desni.

Ako primetite da imate zadah iz usta, to takođe može biti simptom da patite od ozbiljnije bolesti, kao što je bolest desni.

Krvarenje desni i halitosis
Nagomilavanje bakterija plaka je jedan od glavnih uzroka krvarenja desni. Ove bakterije takođe mogu da prourokuju zadah iz usta. Dok plak razlaže čestice hrane u vašim ustima, ona može ispustiti gas neprijatnog mirisa, koji prouzrokuje zadah iz usta.

Zadah iz usta može biti jako neprijatno stanje, naročito kada je u pitanju interakcija u društvu, ili kada želite bolje da se upoznate sa nekim.

Kako parodontax® može da pomogne
Uz pranje zuba dva puta dnevno, parodontax® Fluoride pasta za zube je 4x efikasnija od obične zubne paste u uklanjanju bakterija plaka duž linije desni (oblast gde se spajaju desni i zubi), i na taj način pomaže u održavanju zdravlja zuba i desni, kao i svežeg daha.

Važno je zapamtiti, međutim, da je plak samo jedan od uzročnika zadaha iz usta, tako da svakako treba da se konsultujete sa stomatologom ako smatrate da imate zadah iz usta ili imate bilo kakvih drugih nedoumica.